Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 23 грудня застосували зброю понад півсотні разів – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українські військові повідомляють про зрив домовленостей про повне припинення вогню на Донбасі з 23 грудня. За даними штабу АТО, впродовж минулої доби зафіксований 51 випадок застосування зброї сепаратистами.

Ще п’ять випадків порушення режиму тиші, як твердять українські військові, сталися з початку доби 24 грудня.

Відносно тихо, за цими даними, було тільки на Луганщині та Маріупольському напрямку. Активні бойові дії точилися поблизу Донецька та Горлівки.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» про зміну оперативної ситуації наразі не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня є домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, повідомила речниця представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG