Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі вночі обстріляли позиції біля Донецька та Горлівки – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Проросійські бойовики на Донбасі вночі 25 грудня здійснили щонайменше п’ять збройних провокацій, повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції.

За цими даними, під вогонь незаконних збройних формувань потрапили позиції українських військових біля Донецька та Горлівки.

Впродовж доби 24 грудня, за інформацією штабу АТО, бойовики 35 разів обстріляли позиції уркїанських військових, а також двічі вступали із підрозділами Збройних сил України у бойові зіткнення – поблизу Майорська та Мар’їнки.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Горлівки та Донецька, в угрупованні «ЛНР» про будь-які бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG