Доступність посилання

ТОП новини

Давутоглу: зустріч лідера курдської партії з Лавровим є зрадою


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу різко розкритикував візит до Москви співголовикурдської Народної демократичної партії Туреччини Селахаттіна Демірташа і його зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

«Підтримка Росії на тлі убивства нею цивільних у Сирії є зрадою не тільки щодо цієї країни, а й щодо людяності», – сказав Давутоглу на зустрічі з турецькими бізнесменами 24 грудня.

Раніше того ж дня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з лідером легальної курдської політичної сили, який приєднався до Москви в її критиці збиття Туреччиною російського військового літака.

На цій зустрічі Лавров привітав турецьких курдів як потенційних союзників у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» і сказав Демірташеві, що Росія готова тісно співпрацювати з ними.

Туреччина має складні відносини з національною меншиною курдів, які живуть на південному сході країни. Частина курдів веде збройну боротьбу проти турецької влади, Анкара вважає терористичною організацією угруповання «Робітнича партія Курдистану».

XS
SM
MD
LG