Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі 35 разів обстріляли українські позиції – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж доби бойовики на Донбасі 35 разів обстрілювали позиції українських військових.

«Окрім обстрілу із 82-міліметрових та 120-міліметрових мінометів селища Водяне, що розташоване у «сірій зоні» біля Маріуполя, російсько-терористичні війська значно активізувались і на інших напрямках», – повідомили увечері 25 грудня у прес-центрі штабу АТО.

«З великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти продовжують бити у бік наших позицій у районі населеного пункту Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Луганське, Піски, Опитне та Мар’їнка», – зазначили у штабі АТО.

Раніше у п’ятницю речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що село Комінтернове, поблизу Маріуполя на Донеччині, після візиту спостерігачів ОБСЄ залишили не всі бойовики, частина з них переодяглася у цивільне і переховується у будинках місцевих жителів.

В ОБСЄ повідомили, що їхні спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове неподалік Маріуполя тільки під наглядом бойовиків із угруповання «ДНР». При цьому на головній вулиці селища спостерігачі побачили багато свіжих слідів гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків, повідомили в Організації з безпеки і співпраці в Європі в ніч на п’ятницю.

24 грудня ввечері в штабі АТО заявили, що бойовики залишися село.

Бойовики з угруповання «ДНР» заперечували заяви щодо захоплення Комінтернова. За їхніми словами, Київ поширює таку інформацію, «щоб у майбутньому виправдати наступальні дії своїх підрозділів».

25 грудня в угрупованні «ДНР» повідомили, що українські військові випустили по Комінтернові щонайменше 240 мін.

В угрупованні «ЛНР» про оперативну ситуацію на підконтрольній їм території наразі не повідомляють.

XS
SM
MD
LG