Доступність посилання

ТОП новини

Корбана прооперували, у засіданні суду щодо нього оголосили перерву


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

У засіданні Дніпровського районного суду Києва, який розглядає зміну запобіжного заходу щодо лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана, оголосили перерву до ранку через клопотання захисту.

«Перерва до 9:00 години ранку. Суддя сказав прокурору, що він має відмовитися від клопотання», – повідомив один з адвокатів Корбана Святослав Шевчук на своїй сторінці у Facebook.

Спочатку перерву у засіданні була оголошена до 20:30, а пізніше була продовжена ще на годину.

Тим часом у партії «Укроп» повідомляють, що Геннадія Корбана прооперували.

«За результатами коронарографії лікарі інституту Амосова наполягли на негайній операції – подвійному стентуванні, адже була загроза інфаркту. Операція пройшла успішно. Зараз Корбан з операційного блоку переведений у реанімацію і залишається у лікарні», – написала речниця «Укропу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

25 грудня суд розглядав клопотання про заміну Геннадію Корбану запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою.

У Генпрокуратурі повідомили, що Геннадія Корбана доправили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки у слідства є сумніви щодо встановленого йому діагнозу.

Про те, що Корбана везуть із Дніпропетровська у Київ на примусове медичне обстеження, стало відомо ввечері 24 грудня.

Як повідомила адвокат Корбана Оксана Томчук, раніше планувалося, що медичну експертизу він пройде у Дніпропетровську, але її скасували.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

XS
SM
MD
LG