Доступність посилання

ТОП новини

«Лігу кримськотатарських жінок» виселяють із офісу у центрі Сімферополя


Офіс «Ліги кримськотатарських жінок» у Сімферополі
Офіс «Ліги кримськотатарських жінок» у Сімферополі

Громадську організацію «Ліга кримськотатарських жінок» виселяють із офісу, розташованого на території Республіканської кримськотатарської бібліотеки імені Гаспринського у центрі Сімферополя.

Голова організації Сафінар Джемілєва, дружина уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, розповіла Крим.Реалії, що два тижні тому у них за розпорядженням керівництва бібліотеки в офісі відключили світло й опалення. Тепер від них вимагають фактичного виселення.

«Так вирішило керівництво бібліотеки. Вони давно нас хотіли вигнати, а зараз захистити нас ніхто не може, ні до кого нам звернутись. І вони нас «під шумок» виселяють. Ця будівля нічия, не зареєстрована ніде. У нас тут склад був для гуманітарної допомоги й одна кімната для спілкування. Ми 20 років допомагали дітям, старим, сиротам. Ми передали нужденним тонни «гуманітарки», – зазначила Джемілєва.

За словами однієї з представниць організації на ім’я Гульнара, незважаючи на те, що будівля стара й дуже скромна, у ній за час існування «Ліги кримськотатарських жінок» побували чимало представників міжнародних організацій, подружжя дипломатів різних країн.

«У вівторок 29 грудня приїде машина, все погрузимо й будемо вивозити. Куди? Поки не знаємо», – зазначила Гульнара.

За інформацією Сафінар Джемілєвої, «Ліга кримськотатарських жінок» не перереєструвалась за новим російським законодавством, що діє у Криму. Однак робота організації не припинялась, і жінки продовжували збиратись у зазначеному приміщенні.

Співробітниці «Ліги кримськотатарських жінок» припустили, що ініціатива виселення організації виходить не від керівництва бібліотеки, а від чиновників із числа кримських татар в органах місцевої влади.

XS
SM
MD
LG