Доступність посилання

ТОП новини

«Енергоатом»: Рівненська АЕС відімкнула енергоблок №1 для проведення планового ремонту


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Рівненська атомна електростанція відімкнула від енергомережі блок №1 для проведення планового ремонту, повідомляє прес-служба державного підприємства «Енергоатом».

«27 грудня 2015 року о 0:58 енергоблок №1 Рівненської АЕС відімкнено від енергомережі для проведення середнього планового ремонту,згідно з дозволеної заявки», – йдеться у повідомлені.

Енергогенеруюча компанія «Енергоатом» повідомляє, що три енергоблоки Рівненської АЕС працюють із сумарним навантаженням 2205 мегават. Усього на електростанції експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 мегавати.

Наприкінці листопада на території Херсонської області підірвали електроопори, які подають електроенергію до Криму. Півострів опинився повністю знеструмленим. Учасники акції з блокади Криму тривалий час перешкоджали ремонту ЛЕП. 8 грудня зі згоди учасників блокади електроенергію до Криму стали подавати однією з ЛЕП.

Загальне енергоспоживання України, за даними Інституту енергетичних стратегій, становить 24 гігавати, а до анексії Криму та збройного конфлікту на сході держави воно сягало 53 гігават. Майже половину електроенергії наразі виробляють атомні електростанції, свідчать останні дані «Укренерго», приблизно стільки ж – теплові, тоді як продуктивність ГЕС не перевищує 7% від енергобалансу України – через низький рівень води в Дніпрі.

XS
SM
MD
LG