Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби зафіксовані 22 обстріли з боку бойовиків – прес-центр штабу АТО


З початку доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі з боку проросійських бойовиків зафіксовані 22 обстріли. Про це у вечірньому зведенні 27 грудня інформує прес-центр штабу АТО.

«Здебільшого це неприцільні обстріли з метою виклику вогню у відповідь», – ідеться в повідомленні.

«Лише одного разу бойовики били безпосередньо по опорних пунктах сил АТО: в районі селища Опитне з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, «працював» і ворожий снайпер», – твердять українські військові.

«Впродовж дня потреби у наших бійців відкривати вогонь у відповідь не було», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Донецька та Горлівки, таких дій сепаратисти нарахували 17, але точних часових меж цих обстрілів не вказують: у повідомленні, оприлюдненому вдень 27 грудня, ідеться про «минулу добу». Також донецькі бойовики кажуть про саботаж українськими військовими роботи місіх ОБСЄ, наводячи за приклад інцидент, що стався зранку 27 грудня в селищі Комінтернове неподалік Маріуполя.

В угрупованні «ЛНР» про жодні бойові дії не інформують.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG