Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає підприємців вивести зарплати з тіні після зменшення соціального внеску


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає підприємців платити своїм співробітникам «білі» зарплати. Про це, як інформує «Урядовий портал», голова українського уряду заявив в програмі «10 хвилин з прем’єр-міністром» у неділю, 27 грудня.

Яценюк мотивує свій заклик зменшенням ставки єдиного соціального внеску майже вдвічі – з 41% до 22%. Він зазначив, що на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень.

Через зменшення ставки соціального внеску виникла необхідність додаткового фінансування Пенсійного фонду, додав прем’єр-міністр.

«З державного бюджету ми виділили до Пенсійного фонду додатково 100 мільярдів гривень, адже чим менший єдиний соціальний внесок, тим менше надходження до Пенсійного фонду. Але держава зобов'язана, з одного боку, стимулювати підприємця, а з іншого – в повному обсязі забезпечити виплату пенсій», – наголосив Яценюк.

Верховна Рада України 25 грудня ухвалила державний бюджет на 2016 рік. Ухваленню держбюджету передувало затвердження змін до чинного Податкового кодексу.

XS
SM
MD
LG