Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі тривають протести фермерів проти змін у Податковий кодекс


У Запоріжжі тривають протести фермерів проти змін у Податковий кодекс (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

У Запоріжжі тривають протести фермерів проти змін у Податковому кодексі (відео)

Близько 200 фермерів та їхніх робітників блокували рух трасою Москва-Сімферополь неподалік села Новобогданівка Запорізької області.

Учасники акції вимагають, щоб президент України не підписував закон про зміни до Податкового кодексу, ухвалені Верховною Радою 24 грудня.

«Очікуємо на результат, що президент України все-таки не підпише той законопроект, що унеможливлює наше подальше існування на аграрному ринку, ринку взагалі. Розраховуємо тільки на те, що президент не підпише і направить законопроект на доопрацювання. Місцева влада нас підтримує. Сьогодні у 6 районах голови райрад – представники аграріїв. Ми сьогодні готуємо і, мабуть, будемо проводити після 1 січня позачергові сесії районних рад, де будемо висловлювати недовіру уряду і Верховній Раді», – розповів один з організаторів акції, голова організації «Аграрного союзу України» у Запорізькій області Анатолій Тиховод.

Сьогодні подібні акції аграріїв відбулися і в інших регіонах.

26 грудня запорізькі фермери протягом кількох годин блокували рух транспорту на трасі Москва-Сімферополь поряд з містом Василівка.

Аналогічні акції проти змін у податковій системі пройшли також у низці інших областей України.

24 грудня Верховна Рада України ухвалила зміни до чинного Податкового кодексу, що передбачають зміни пільг зі сплати податку на додану вартість для сільськогосподарських виробників. Представники сільськогосподарського сектору протестують через те, що їх позбавляють спеціального режиму сплати ПДВ – простіше, податкової пільги. Раніше весь податок на додану вартість залишався на спецрахунках аграрних підприємств. Тепер цей режим скасовується: у найближчий рік виробники платитимуть до бюджету хто більший, хто менший відсоток від нарахованого ПДВ (рослинництво – 85%, свинарство і птахівництво – 50%, скотарство – 20%).

XS
SM
MD
LG