Доступність посилання

ТОП новини

У Києві суд засудив жінку до 7 років ув’язнення за торгівлю людьми – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Святошинський райсуд Києва засудив жінку до 7 років ув’язнення за обвинуваченням у торгівлі людьми.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, суд оголосив обвинувальний вирок 39-річній жінці, яка вербувала молодих дівчат та переправляла їх через державний кордон України з метою сексуальної експлуатації.

Силовики встановили, що упродовж 2014 року обвинувачена підшукала трьох молодих жінок віком від 21 до 23 років, та, користуючись тим, що вони перебували у скрутному матеріальному становищі, запропонувала їм поїхати до міста Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) для заняття проституцією, після приїзду молоді жінки опинялися у борговій залежності, яку мали відпрацьовувати невизначений термін.

У прокуратурі зазначають, що вербувальницю затримали в аеропорту Бориспіль саме під час спроби відправки за кордон чергової жертви.

Дії затриманої кваліфікували за частиною 2 статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

У суді обвинувачена свою вину в інкримінованому злочині не визнала, проте під час судового слідства її вину повністю доведено зібраними у ході розслідування доказами, додають у прокуратурі.

Цього року Україна увійшла у список країн, що частково борються з торгівлею людьми.

За даними правозахисників, жертвами торгівлі людьми у світі є понад 20 мільйонів людей. Вони працюють переважно у гірничій промисловості, будівництві, секс-індустрії та сфері побутового обслуговування.

XS
SM
MD
LG