Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 14 разів порушили режим тиші на Донбасі


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

Сьогодні проросійські бойовики 14 разів порушили режим «повної тиші» на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, біля тимчасово окупованого Донецька із стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики декілька разів стріляли в бік позицій українських військових біля Опитного, Пісків та Авдіївки.

«З такого ж озброєння загарбники не раз стріляли в бік опорних пунктів сил АТО біля Луганського, що на Горлівсько-Світлодарській дузі. На цій же ділянці противник зі стрілецької зброї двічі відкривав вогонь по українських воїнах неподалік Новгородського», – зазначають у штабі АТО.

Українські військові зауважують, що всі обстріли сепаратистів були неприцільними.

На вихідних у зоні АТО спостерігалося певне загострення, зокрема, за даними штабу АТО, 26 грудня сепаратисти 66 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові цього тижня 58 разів порушили режим тиші. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що українські військові «продовжують систематично порушувати режим припинення вогню, а також перекидають військову техніку на лінію розмежування на Донбасі».

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG