Доступність посилання

ТОП новини

Захист Наталії Шаріної оскаржив продовження її арешту


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

Захист директорки Бібліотеки української літератури у Москві Наталії Шаріної, обвинуваченої у поширенні екстремістських матеріалів, 28 грудня оскаржив продовження її домашнього арешту. Про це повідомляє Російська агенція правової і судової інформації з посиланням на адвоката Шаріної Івана Павлова.

Рішення продовжити арешт директору бібліотеки до 28 січня 2016 Пресненський суд Москви ухвалив 25 грудня, у той же день, коли був продовжений термін слідства.

Президент Росії Володимир Путін минулої п’ятниці заявив на засіданні президентської ради з культури і мистецтва, що нічого не знає про затримання і домашній арешт Шаріної, і пообіцяв прояснити це питання, зазначивши, що бібліотека має бути збережена.

Адвокат Наталії Шаріної Іван Павлов, коментуючи висловлювання Путіна, сказав, що «президент раніше вже брав на контроль різні справи, всі вони закінчувалися по-різному». «Ми сподіваємося, що переможе здоровий глузд», – сказав Павлов.

Наталію Шаріну затримали 28 жовтня після того, як слідчі нібито знайшли під час обшуку в українській бібліотеці екстремістську літературу. Обшуки також пройшли у трьох співробітників бібліотеки. Щодо директора бібліотеки відкрили кримінальну справу про порушення національної ненависті і ворожнечі. Шаріна своєї провини не визнає. У листопаді правозахисний центр «Меморіал» визнав її політв’язнем.

XS
SM
MD
LG