Доступність посилання

ТОП новини

Сесія Дніпропетровської міськради, анонсована опозицією, незаконна – в.о. заступника мера


Сесія міськради Дніпропетровська, 21 грудня 2015 року
Сесія міськради Дніпропетровська, 21 грудня 2015 року

Виконувач обов’язків заступника міського голови Дніпропетровська Олександр Санжара заявляє, що сесія, на яку вранці 29 грудня збирається частина депутатів Дніпропетровської міської ради, незаконна.

Увечері 29 грудня на брифінгу у Дніпропетровську він заявив, що у понеділок депутатам міськради почали надходити смс-повідомлення за підписом депутата Катерини Збарської з анонсом позачергової сесії міськради, яка має відбутись у вівторок у приміщенні Амур-Нижньодніпровського райради.

«Необхідно відзначити, що існує процедура скликання сесії і процедура її проведення. Така процедура передбачається законом України «Про місцеве самоврядування» та регламентом міської ради. Ми уважно подивилися регламент – він не передбачає проведення будь-яких засідань за межами зали пленарних засідань. Відповідно, скликання сесії, а вірніше – розсилка смс-повідомлень про те, що сесія десь відбудеться, – це не більше, ніж особиста ініціатива окремої людини», – заявив Олександр Санжара.

Він також додав, що незрозуміло, чому депутатів наразі скликають на позачергову сесію, адже перша, установча сесія досі не закрита.

«Потрібно розуміти, що «Опозиційний блок» запропонував скликати сесію на 28 грудня, але сесія була скликана ще раніше – 21 грудня і всі питання, про які просили депутати, були включені до порядку денного», – сказав він.

У понеділок, 28 грудня, частина депутатів Дніпропетровської міської ради, зокрема від «Опозиційного блоку», прийшли до будівлі міськради, щоб, за їхніми словами, провести сесію та продовжити обрання секретаря міської ради. Вони зібрались біля сесійної зали, однак провести засідання не змогли: у той самий час в приміщенні розпочався форум захисників України та нагородження бійців АТО, ініційовані міською владою.

Депутати від опозиції заявили, що через неможливість провести сесію у міськраді вони проведуть виїзне засідання о 6 ранку 29 грудня у будівлі Амур-Нижньодніпровської райради.

З 22 грудня, будівлю Дніпропетровської міськради охороняють в камуфляжі з нашивками «Правого сектору».

21 грудня у Дніпропетровській міськраді забракло голосів, щоб обрати секретарем представника «Блоку Петра Порошенка» Каміля Примакова, кандидатура якого була висунута міським головою Борисом Філатовим. Опозиція запропонувала свого кандидата, бізнесмена Загіда Краснова. Мер оголосив перерву.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшло п’ять партій. З 64 депутатів 25 депутатів – від «Опозиційного блоку», 21 – від «Укропу», 7 – від «Громадської сили», 6 – від Блоку Петра Порошенка, 5 – від «Самопомочі».

XS
SM
MD
LG