Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики продовжують порушувати режим «повної тиші», за минулу добу – понад 30 обстрілів


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

У прес-центрі штабу АТО у вівторок вранці повідомили, що бойовики продовжують періодично порушувати умови дотримання режиму «повної тиші», здійснивши за минулу добу 33 обстріли. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Facebook.

За даними штабу, обстріли з боку бойовиків тривали неподалік Пісків, Опитного, Луганського, Чермалика, на підступах до населених пунктів Шуми, Кодема та Майорськ.

«Біля Зайцева ввечері відбулось нетривале бойове зіткнення із ДРГ проросійських злочинців, чисельністю до 15 осіб. Отримавши стрімку відсіч від українських захисників, бойовики відступили. Можливі втрати серед нападників з’ясовуються», – мовиться в повідомленні прес-центру АТО.

Повідомляється також, що з півночі вогонь в бік позицій ЗСУ бойовики відкривали близько 5 разів, здебільшого зі стрілецької зброї.

Про постраждалих українських військових в результаті обстрілів не повідомили.

В угрупованнях «ЛНР» та «ДНР» не повідомляють, як минула ніч на територіях, які вони тимчасово контролюють. Однак напередодні донецькі сепаратисти заявляли, що ЗСУ цього тижня майже 60 разів порушили режим тиші. А в угрупованні «ЛНР» звинуватили українську сторону в перекиданні військової техніки на лінію розмежування.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня було домовлено про черговий режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG