Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат родини Нємцова заявляє, що справжніх замовників вбивства не назвали


Адвокат родини вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова Вадим Прохоров заявляє, що названий слідством організатор і замовник вбивства не є остаточною ланкою злочину.

Так він відреагував на версію російських слідчих, які замовником вбивства Нємцова назвали бійця батальйону «Північ» МВС російської республіки Чечні Руслана Мухудінова.

«Організатором нижчої ланки – так. А замовники – високопоставлені люди… Крім того, Мухудінов поки не пійманий, не допитаний, його місце перебування невідоме, тому говорити про те, що він є замовником, не можна», – заявив Прохоров російському агентству «Інтерфакс».

У Слідчому комітеті Росії 29 грудня повідомили, що замовником і організатором вбивства політика Бориса Нємцова є боєць батальйону «Північ» МВС Чечні Руслан Мухудінов.

Крім того, як заявили у відомстві, слідство планує 29 грудня висунути остаточні звинувачення п’ятьом підозрюваним у виконанні злочину: Зауру Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. Під вартою за звинуваченням у причетності до вбивства перебуває п’ятеро людей. Досі про замовника убивства нічого не було відомо.

XS
SM
MD
LG