Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії залишив під вартою художника Павленського


Петро Павленський
Петро Павленський

Московський міський суд визнав законним продовження терміну арешту російського художника Петра Павленського, обвинуваченого у вандалізмі за підпал дверей будівлі Федеральної служби безпеки Росії на Луб’янській площі в Москві. Про це повідомляє Російське агентство правової і судової інформації.

Рішення Мосміськсуду стосується попереднього продовження арешту до 7 січня. Минулого тижня Таганський суд Москви залишив Павленський в СІЗО до 6 лютого.

Павленський брав участь у засіданні суду через відеозв’язок із СІЗО.

Адвокат Володимир Самохін просив суд змінити Павленському запобіжний захід на домашній арешт або заставу в розмірі одного мільйона рублів.

Павленський був затриманий в ніч на 9 листопада в центрі Москви після того, як підпалив вхідні двері будівлі ФСБ Росії. Поліція порушила кримінальну справу за статтею про вандалізм, за якою йому загрожує до трьох років колонії.

Сам художник назвав підпал «рукавичкою, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі». Він неодноразово просив перекваліфікувати висунуте йому обвинувачення на тероризм, заявляючи, що саме за цією статтею засудили українського режисера Олега Сенцова.

XS
SM
MD
LG