Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранений один військовий – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, поранений один військовий, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, це сталося поблизу Широкина внаслідок підриву на розтяжці сепаратистів.

Мотузяник зазначив, що вчора на Світлодарській дузі ситуація дещо загострилася, протягом дня бойовики неодноразово порушували режим тиші біля селище Луганське.

«Поблизу Горлівки ситуація також залишається неспокійною. Між Зайцевим та Гладосовим вчора відбулося бойове зіткнення сил АТО з противникам чисельністю до 15 осіб. Окрім того, ворожі провокації зафіксовано в Майорську, Кодемі, Шумах та Новгородському», – зазначив він.

За даними речника АТО, біля Донецького аеропорту тривають бойові дії низької інтенсивності, зокрема поблизу Пісків відбувся нетривалий мінометний обстріл.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що ніч на території, яку вони контролюють, пройшла спокійно, обстрілів не було. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що українські військові використовують режим тиші для зосередження важкого озброєння на всій лінії розмежування.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG