Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розслідує 30 кримінальних проваджень про зникнення людей в Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму, яка працює на території материкової України, розслідує 30 кримінальних проваджень про зникнення на території півострова 20 кримських татар, повідомляє прес-служба відомства.

«На даний час майже в 30 кримінальних розслідуваннях, досудове розслідування яких триває, вживаються заходи, передбачені вимогами законодавства, щодо встановлення місця перебування зниклих громадян України, а також притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності», – мовиться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що готові отримувати інформацію від усіх, кому що-небудь відомо про місце перебування зниклих на півострові громадян.

З 2014 року, коли Росія анексувала Крим, на півострові почали безслідно зникати люди, у тому числі кримські татари. Про це не раз зазначали міжнародні правозахисники, керівництво Меджлісу кримських татар. У РНБО України також заявляли про зникнення на півострові 21 кримського татарина. Розслідування цих викрадень в Криму результатів не дали.

Російський уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна критикувала дані про зникнення кримських татар і називала їх такими, що не відповідають дійсності.

15 грудня в Керчі знову пропали двоє людей – Руслан Ганієв і його друг Арлен. Їх досі не знайшли.

XS
SM
MD
LG