Доступність посилання

ТОП новини

Луганська адміністрація: українське радіо глушать на території, яку контролює угруповання «ЛНР»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області глушають радіопередавачі українського радіо, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Український радіосигнал не чують жителі селищ, розташованих на лінії розмежування і на окупованій території. Раніше сигнал можна було почути практично по всьому Луганську і довколишніх населених пунктах», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що також глушають «Громадське радіо» і «Русское радио – Украина».

«Це ще раз підтверджує, що на окупованій території працюють російські «фахівці» з промивання мізків з обладнанням, якого просто немає в нашій країні. Наші фахівці працюють над вирішенням цього питання», – сказав глава Луганської обладміністрації Георгій Тука, слова якого цитує прес-служба адміністрації.

За офіційними даними, станом на 17 грудня в зоні АТО встановили 21 новий телевізійний передавач і 16 нових радіопередавачів. У Луганській області встановили 3 додаткових передавачі – у Старобільську, Широкому і Попасній.

За даними уряду, з грудня у тестовому режимі у районах Донеччини, підконтрольних Україні, розпочала мовлення FM-радіостанція «Голос Донбасу».

Від квітня минулого року на Донбасі проводиться антитерористична операція, наразі частину Донецької та Луганської областей контролюють проросійські сепаратисти. Про проблему роботи українських ЗМІ на Донбасі неодноразово повідомляли експерти. В зоні АТО працюють переважно російські та сепаратистські ЗМІ.

XS
SM
MD
LG