Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: кримський «суд» зобов’язали розглянути касацію євромайданівця


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Адвокат Дмитро Сотников повідомляє, що 24 грудня Верховний суд Росії скасував постанову кримського «суду», який відмовив у розгляді касаційної скарги у справі його підзахисного – засудженого в Криму активіста Євромайдану Олександра Костенка.

«Верховний суд Росії, розглянувши матеріали за касаційною скаргою на захист Костенка, скасував постанову Верховного суду Криму про відмову в передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції Верховного суду Республіки Крим», – повідомляє Сотников.

«Матеріал направлений Верховним судом Росії до Верховного суду Криму для розгляду касаційної скарги захисту в президії Верховного суду Криму по суті», – додав він.

Олександра Костенка в Криму засудили до 4 років і 2 місяців ув’язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року в ході «масових заворушень» у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат заявив про намір скаржитися в Європейський суд з прав людини.

Раніше адвокат повідомляв про застосування тортур до його підзахисного в СІЗО Сімферополя, де він перебував після затримання і весь період слідства. За інформацією Сотникова, справу зняли з апеляції.

Костенка утримують у колонії у Кірово-Чепецьку Кіровської області Росії.

XS
SM
MD
LG