Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані повідомили про арешт ісламістів, що планували теракти


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Представники протитерористичних органів Пакистану повідомили про арешт дев’яти місцевих бойовиків, що, як вважають, пов’язані з екстремістським угрупованням «Ісламська держава» і планували теракти по всій країні.

Як повідомили пакистанські спецслужбісти Радіо Машааль, пакистанській службі Радіо Свобода, чоловіків затримали в перебігу спецоперації у провінції Пенджаб на сході країни в понеділок, 28 грудня.

Як заявили в Управлінні боротьби з тероризмом Пенджабу, в затриманих вилучили зброю, вибухівку, комп’ютери й оптичні диски. За даними слідства, затримані склали присягу на вірність лідерові угруповання «Ісламська держава» Абу-Бакрові аль-Багдаді й поклялися скинути владу Пакистану й «запровадити «халіфат» у Пакистані шляхом збройної боротьби».

Пакистанське видання Dawn.com пише, що затримані спілкувалися за допомогою соціальних мереж та скайпу, й наводить також дані слідства про те, що троє з підозрюваних пройшли військове навчання.

А агентство Associated Press цитує слова двох неназваних представників протитерористичних служб Пакистану, що кілька з затриманих уже постали на цей час перед судом, який постановив затримати їх на десять днів для допитів.

Радикальне екстремістське угруповання «Ісламська держава», що ще 2014 року захопило значні території в Іраку й Сирії, намагається розширити діяльність і на інші країни. Зокрема, про діяльність його боївок повідомляють із Лівії й Афганістану. Метою угруповання, яке вирізняється серед інших ісламістів своєю жорстокістю, є силою запровадити в усьому світі, чи принаймні в арабсько-мусульманському світі, ісламістську державу-«халіфат», у якій діяли б щонайсуворіші норми найконсервативніших течій сунітського ісламу.

XS
SM
MD
LG