Доступність посилання

ТОП новини

Міський голова Дніпропетровська підписав рішення частини міської ради про обрання секретаря


Борис Філатов, архівне фото
Борис Філатов, архівне фото

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов підписав рішення частини міської ради про обрання лідера «Громадської сили», депутата міськради Загіда Краснова секретарем міськради. Про це заявив сам Борис Філатов у вівторок ввечері.

Як написав Філатов, повідомляючи про це, у фейсбуці, він не може «проігнорувати думку депутатів», хоча «є багато питань до форми, часу і місця проведення сесії».

«Як один із лідерів «Українського об’єднання патріотів» заявляю, що фракція «Укроп» у міській раді і я особисто виконали всі політичні зобов’язання перед своїми політичними партнерами. Я вніс на посаду секретаря міської ради кандидатуру депутата від «БПП-Солідарність». І вдруге вже депутати фракції «Укроп» у повному складі висунули цю ж кандидатуру. Тим не менш, голоси так і не було зібрано. Хочу особливо підкреслити, що депутат, який долучився до «групи 32-х», що дозволило створити більшість у міськраді, є членом саме фракції «БПП-Солідарність». Таким чином, він порушив партійну дисципліну, політичні зобов’язання і дозволив обрати секретаря із протилежного табору», – мовиться в заяві.

Водночас Філатов наголосив, що «патову ситуацію в міській раді треба припиняти».

«Тому я підписав рішення сьогоднішньої сесії про вибір секретаря міськради, а також про виділення з бюджету коштів на надбавки бюджетним працівникам. Тим більше, що така ініціатива також була пунктом моєї власної передвиборчої програми. Тому з цим рішенням депутатів я точно не міг не погодитися. Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня міська рада, нарешті, запрацює повноцінно», – зазначив мер.

Рано-вранці у вівторок, 29 грудня у Дніпропетровську частина депутатів міської ради від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили» зібрала «виїзне засідання міськради» в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і проголосувала за обрання секретаря міськради. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64. За Краснова проголосували 33.

Напередодні, в понеділок, 28 грудня, ввечері виконувач обов’язків заступника міського голови Дніпропетровська, депутат міськради Олександр Санжара заявляв, що сесія частини міськради, яка того вечора була анонсована опозицією, незаконна. За його словами, регламент не передбачає проведення будь-яких засідань поза межами зали пленарних засідань міської ради.

XS
SM
MD
LG