Доступність посилання

ТОП новини

У Росії оскаржили вирок засудженому в «Болотній справі» опозиціонеру


Леонід Развозжаєв
Леонід Развозжаєв

Захист російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, засудженого на 4,5 року ув’язнення за звинуваченням в «організації масових заворушень» 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві, подав до Верховного суду Росії скаргу на винесений йому вирок.

Як повідомив Радіо Свобода адвокат Дмитро Аграновський, скаргу подали у зв’язку з тим, що у справі Развозжаєва не було справедливого розгляду, а вирок був «від початку до кінця» побудований на свідченнях іншого фігуранта «Болотної справи» – Костянтина Лебедєва, який, як вважає Аграновський, даючи свідчення , був «зацікавлений в тому, щоб отримати поменше».

Адвокат додав, що в скарзі до Верховного суду Росії він просить пояснити, чому Развозжаєв відбуває покарання в колонії в Красноярську. «У нього там немає місця проживання, немає реєстрації, немає родичів, немає адвокатів, а судили його в Москві», – сказав Аграновський.

За його словами, в колонії Развозжаєва утримують у строгих умовах, через що йому не можна передати необхідні ліки. Про це адвокат повідомив уповноваженій з прав людини в Росії Еллі Памфіловів, яка, за його словами, підтримала подану Аграновським до Верховного суду скаргу. «Це дуже важливо, бо не те що здоров’я, життя Леоніда Развозжаєва перебуває під загрозою», – стверджує захисник. Він нагадав, що раніше, перебуваючи в СІЗО «Матроська тиша» в Москві, Развозжаєв був на місяць госпіталізований через проблеми з серцем.

Наприкінці липня 2014 року Московський міський суд виніс обвинувальний вирок координатору «Лівого фронту» Сергієві Удальцову і його соратникові Леоніду Развозжаєву у справі про організацію масових заворушень на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року і спробу організувати схожі заходи в інших містах Росії. Вони були засуджені до чотирьох з половиною років колонії.

Удальцов і Развозжаєв наполягають на своїй невинуватості.

XS
SM
MD
LG