Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ зафіксувала 5 вибухів у районі Комінтернова


Під час візиту місії ОБСЄ до Комінтернова, 24 грудня 2015 року
Під час візиту місії ОБСЄ до Комінтернова, 24 грудня 2015 року

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі 29 грудня зафіксувала п’ять вибухів у районі Комінтернова. Про це йдеться у звіті місії від 29 грудня, опублікованому 30 грудня.

За повідомленням, вибухи пролунали «з невизначеної відстані на південь від розташування спостерігачів».

Спостерігачі місії заявляють, що відвідали регіон з південно-західного боку від Комінтернова, розташованого за 23 кілометри на північний схід від Маріуполя, для спостереження за ситуацією з безпекою.

Як йдеться в звіті, на блокпосту Збройних сил України, розташованому приблизно за п’ять кілометрів на південний захід від селища, командир ЗСУ повідомив спостерігачам, що безпекова ситуація залишалася спокійною впродовж останніх 24 годин.

У попередньому звіті за 28 грудня спостерігачі ОБСЄ повідомили, що знову побачили свіжі сліди гусениць на головній вулиці окупованого днями села Комінтернова. Як мовилося в повідомленні, члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні мали на меті перевірити інформацію, що в селі перебувають озброєні члени угруповання «ДНР». У село сепаратисти впустили спостерігачів тільки в супроводі озброєних бойовиків, які дозволили їм побувати тільки на головній вулиці, відтак, крім цього супроводу, інших озброєних людей члени місії не побачили.

За даними українських військових, бойовики окупували Комінтернове, що доти було в «сірій зоні» між позиціями сторін конфлікту, 22 грудня й кілька днів не допускали туди спостерігачів ОБСЄ.

24 грудня спостерігачі під наглядом бойовиківзмогли відвідати одну лише головну вулицю села, де побачили свіжі сліди гусениць БМП й танків, але не мали змоги побачити ні самої техніки, ні інших бойовиків, крім самого супроводу. За даними української розвідки, сепаратисти виводили свою техніку й особовий склад із села на час візиту спостерігачів, щоб після їхнього від’їзду повернутися.

XS
SM
MD
LG