Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні було 10 порушень режиму припинення вогню з боку сепаратистів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донбасі сьогодні зафіксували 10 випадків порушення припинення вогню з боку сепаратистів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За повідомленням, сепаратисти неприцільно зі стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових біля Новгородського.

«Найбільше епізодів застосування бойовиками зброї зафіксовано біля тимчасово окупованого Донецька – 5 разів кремлівські найманці відкривали в бік опорних пунктів сил АТО в Пісках вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Там же противник один раз неприцільно вдарив з 82-міліметри мінометів та автоматичних станкових гранатометів», – йдеться у повідомленні.

Також сепаратисти сьогодні обстріляли позиції українських військових в Опитному.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали, стверджують у штабі.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявили про чотири обстріли їхніх позицій протягом доби, зокрема в районі Комінтернова, Донецького аеропорту і села Спартак. За повідомленням на сайтах сепаратистів, постраждалих внаслідок обстрілів немає. Сепаратисти угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG