Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині назвали конфлікт в Україні викликом для ОБСЄ


Ґернот Ерлер, архівне фото
Ґернот Ерлер, архівне фото

Конфлікт в Україні буде значним викликом для головування Німеччини в Організації з безпеки і співпраці в Європі 2016 року, заявив німецький посадовець, відповідальний за це головування.

Але, наголосив спеціальний уповноважений федерального уряду Німеччини у справах головування в ОБСЄ і уповноважений у справах Росії Ґернот Ерлер, роль Росії в Сирії не дає ніяких підстав іти назустріч Москві в питаннях конфлікту в Україні.

«Ми твердо вирішили не робити цього і навіть не вести мови ні про які поступки тощо», – сказав він в інтерв’ю німецькому радіо SWR, як його цитує німецьке агентство DPA.

Посадовець наголосив, що засадами політичного процесу в урегулюванні конфлікту в Україні є мінські домовленості.

Німеччина з 1 січня 2016 року перебирає на весь рік головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі, яка намагається допомагати в урегулюванні конфлікту в частині сходу України між владою й більшістю населення держави, з одного боку, і підтримуваними Росією збройними сепаратистами й російськими військами, з іншого. Для цього ОБСЄ стала посередником в укладенні низки угод, відомих разом як мінські домовленості.

XS
SM
MD
LG