Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі знизили активність – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Від 14:00 31 грудня на Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції не лунають постріли. Про це у вечірньому зведенні інформує прес-центр штабу АТО, який відзначає також, що проросійські бойовики «суттєво знизили свою активність».

«Зранку бойовики відкривали по українських захисниках прицільний снайперський вогонь біля Новгородського та Пісків. Після полудня по позиціях в районі Пісків загарбники неприцільно стріляли з кулеметів великого калібру, біля Опитного – зі стрілецької зброї», – мовиться в повідомленні.

Всього 31 грудня українські військові нарахували чотири обстріли своїх позицій.

В угрупованні «ДНР», яке контролює частину Донецької області, звинувачують Збройні сили України в обстрілі 31 грудня близько 14:00 селища Комінтернове, яке минулого тижня окупували бойовики. Також донецькі сепаратисти твердять, що за минулу добу під обстрілом опинилося селище Старомихайлівка на околиці Донецька й територія донецького аеропорту.

Раніше 31 грудня заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявив, що в Комінтернові неподалік Маріуполя обидві сторони конфлікту порушили угоду про перемир’я.

В угрупованні «ЛНР», яке контролює південну частину Луганщини, про жодні обстріли не повідомляють.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі і з застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG