Доступність посилання

ТОП новини

На тлі підвищених антитерористичних заходів у світі відзначили Новий 2016 рік


Новорічні феєрверки у Барселоні, Іспанія, 31 грудня 2015 року
Новорічні феєрверки у Барселоні, Іспанія, 31 грудня 2015 року

Святкування Нового 2016 року у світі відбулося на тлі підвищених заходів длч запобігання терористичним атакам, а також посилених дій поліції в цьому напрямку.

Як повідомляють закордонні ЗМІ, поліція Мюнхена звернулася до людей з проханням триматися щодалі від залізничних станцій з пожвавленим рухом через ймовірність «серйозної та неминучої» загрози нападу за годину до початку доби 1 січня.

Президент Франції Франсуа Олланд попередив громадян країни, яка постраждала в результаті терактів у Парижі, що «загроза, як і раніше існує, і ми повинні перешкодити атакам». Французька влада скасувала всі офіційні урочистості та феєрверк, а на вулицях Франції під Новий рік чергували понад 60 тисяч поліцейських.

У Брюсселі влада повідомила про затримання трьох осіб для допиту за підозрою в плануванні терактів на Новий рік у столиці Бельгії. Ще трьох затриманих після обшуків, що тривали по всьому місту 31 грудня, звільнили. Двоє чоловіків були заарештовані раніше цього тижня за підозрою в причетності до нападів на Брюссель. Офіційні урочистості до Нового року в столиці Бельгії також скасували. Мерія Брюсселя заявила, що «краще не ризикувати».

Водночас лондонці насолоджувалися масштабними урочистостями і гігантським феєрверком, попри попередження про великий рівень загрози тероризму. Тисячі поліцейських перевіряли підозрілі сумки та речі і посилено патрулювали усе місто.

В американському штаті Нью-Йорк влада заявила, що зірвала заплановану терористичну атаку, заарештувавши чоловіка, який хотів «довести», що гідний вступити до лав екстремістського угруповання «Ісламська держава». Чоловік, за попередніми даними, планував убивства під час святкування Нового року в барі у Рочестері.

А у Нью-Йорку очікують близько 1 мільйона людей на Таймс-сквер, де опівночі (за Києвом о 7-й ранку 1 січня – ред.) під музично-танцювальне шоу зі щогли спуститься гігантська кришталева куля, яка символізуватиме прихід Нового 2016 року.

У столиці Таїланду Бангкоку тисячі поліцейських вийшли в новорічну ніч на патрулювання місця, де в жовтні стався смертоносний вибух.

У Дубаї з невідомих наразі причин сталася пожежа біля найвищого будинку у світі «Бурдж-Халіфа», охопивши 63-поверховий готель Address Downtown. В результаті щонайменше 16 людей були травмовані, одна померла від серцевого нападу.

У Японії мільйони людей взяли участь у церемонії биття у великі бронзові дзвони в храмах країни.

У Пекіні масштабні святкування пройшли з феєрверком, але тамтешні правоохоронці посилили охорону магазинів та ресторанів.

У Смузі Гази владна в цій частині палестинських територій ісламістська партія «Хамас» заборонила святкування Нового року, назвавши його «західною традицією», що «суперечить нормам ісламської релігії». В поліції заявили, що у готелях та ресторанах святкувати дозволено за один день до або через одну добу після Нового року.

XS
SM
MD
LG