Доступність посилання

ТОП новини

АТО: на початку доби сепаратисти здійснили 15 обстрілів


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що з початку нової доби, 1 січня, проросійські сепаратисти на Донбасі 15 разів порушували умови припинення вогню. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Вчора ввечері бойовики зі стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів та мінометів калібру 120 міліметрів, які заборонені Мінськими домовленостями, прицільно били по українських захисниках біля Авдіївки. З 82-міліметтрових мінометів кремлівські найманці обстріляли позиції українських воїнів у Пісках.Також на Донеччині бойовики не припиняють здійснювати провокаційні обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів біля Пісків, Опитного, Новгородського та Авдіївки. На Луганщині з автоматичних станкових гранатометів бандити обстріляли наші позиції поблизу Щастя, стрілецької зброї – в районі Золотого. З початку цієї доби бойовики з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї прицільно гатили по наших позиціях на підступах до Мар’їнки», – зазначили в штабі, додавши, що під неприцільний вогонь також потрапили Луганське та Троїцьке.

Впродовж минулої доби сепаратисти 22 рази вдавались до збройних провокацій проти сил АТО, заявили у штабі.

Водночас сайти луганських та донецьких сепаратистів не пишуть, як минула новорічна ніч на Донбасі.

Напередодні в угрупованні «ДНР», яке тимчасово контролює частину Донецької області, звинуватили Збройні сили України в обстрілі селища Комінтернове.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але все одно надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG