Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО повідомили про 24 порушення бойовиками «режиму тиші» з початку доби


Сепаратист на лінії фронту на Донеччині, архівне фото
Сепаратист на лінії фронту на Донеччині, архівне фото

Від початку нинішньої доби спільні російсько-сепаратистські сили 24 рази порушили режим «повної тиші» станом на 18-у годину, повідомили у прес-центрі штабу антитерористичної операції.

Але в українських військових потреби відкривати вогонь у відповідь не було, заявив речник АТО Антон Миронович. Ситуація цілком контрольована силами АТО, запевнив він.

Протягом дня, повідомив він, для здійснення провокацій проти українських військових бойовики використовували виключно стрілецьку зброю та кулемети великого калібру.

«Неприцільні обстріли в бік наших опорних пунктів були зафіксовані в районі Пісків та Опитного, що біля Донецького аеропорту, а також Троїцького, яке розташоване на межі Донецької та Луганської областей. На Горлівсько-Світлодарській дузі загарбники вели хаотичний вогонь біля Новгородського та Луганського», – сказав речник.

У ранковому зведенні йшлося про 15 епізодів порушення бойовиками умов припинення вогню за час із початку доби до 6-ї ранку і про 22 збройні провокації проти сил АТО протягом попередньої доби. Але за попередній день жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Угруповання «ДНР», що захопило частину Донецької області, свої останні дані навело ще вранці, заявивши тоді про 11 обстрілів його позицій із боку сил АТО за всю попередню добу, включно з новорічною ніччю. За повідомленням сепаратистів, один їхній бойовик загинув.

В угрупованні «ЛНР», що захопило частину Луганщини, ні про які обстріли протягом минулої доби не повідомляли.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG