Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики 42 рази порушили режим тиші в зоні проведення АТО – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції в суботу повідомили, що за минулу добу бойовики 42 рази порушили умови припинення вогню в зоні проведення АТО. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

За даними штабу, проросійські сепаратисти здійснювали обстріли позицій ЗСУ біля Сартани, Широкина, Зайцевого, Новгородського, Артемового, Світлодарська, Луганського, Троїцького.

«Не припиняються обстріли підрозділів сил АТО біля тимчасово окупованого Донецька. Зокрема, підконтрольні Росії бандформування зі стрілецької зброї та гранатометів б’ють по Пісках, Опитному та південніше Авдіївки. Після опівночі бойовики вже двічі застосовували зброю проти наших вояків», – йдеться в повідомленні.

Даних про потерпілих українських військовослужбовців в результаті цих обстрілів немає.

Водночас в угрупованні «ДНР», що тимчасово контролює частину Донецької області України, оновлених даних за останні години не наводять. Учора вдень там заявляли про 11 обстрілів своїх позицій з боку сил АТО і загибель одного із сепаратистів. В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, про обстріли не повідомляють.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше почали надходити повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити.

XS
SM
MD
LG