Доступність посилання

ТОП новини

За перші три квартали 2015 року зросла кількість українських туристів у Польщі – ЗМІ


©Shutterstock
©Shutterstock

Протягом перших трьох кварталів 2015 року кількість українських туристів у Польщі зросла на 3,6%, а загалом країну щороку відвідують майже два мільйони українських туристів. Як передає «Польське радіо», про це повідомив керівник Польської туристичної організації у Києві Влодзімєж Щурек. За його словами, 40% усіх виїздів українців за кордон припадає саме на Польщу.

«Польща – це така країна, куди українці їздять на хвильку, пожити трохи в інших умовах, припинити думати про війну, зарядитися новим ентузіазмом до життя. А крім цього, ще й покупки», – повідомив Щурек.

За його словами, громадяни України витрачають у Польщі за один приїзд в середньому 460 доларів, що більше, ніж німці. Найбільше Польщу відвідують нині британці, зауважив експерт.

Раніше польське Міністерством сім’ї, праці та соціальної політики повідомило, що у 2015 році кількість громадян України, які приїжджають до Польщі на роботу, порівняно з минулим роком подвоїлася. Експерти таке стрімке зростання кількості українських заробітчан у Польщі пояснюють передусім економічною кризою в Україні та війною на сході держави.

XS
SM
MD
LG