Доступність посилання

ТОП новини

МНС: Криму не вистачає понад 400 мегаватів електроенергії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Криму не вистачає електроенергії, особливо це відчувається в години «пік». Як повідомив керівник кримського «управління МНС» Росії Сергій Шахов, Крим зараз отримує 931 мегават електроенергії при потребі до 1350 мегаватів, і в години «пік» проводяться віялові відімкнення.

«Станом на 18:00 3 січня сумарна генерація електроенергії склала 931 мегаватів. З них власна генерація – 513 мегаватів, і Кубань – Крим (через енергоміст) – 417 мегаватів. У період пікового споживання проводяться віялові відімкнення, згідно з виділеними лімітами», – сказав він на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

Засідання штабу традиційно транслювалися в прямому ефірі телеканалу «1-й Кримський», однак 3 січня на сайті телеканалу немає прямої трансляції не тільки цього засідання, але й інших програм.

30 грудня в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегаватів, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту на постачання електрики на півострів.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, привезених генераторних установок та по енергомосту з сусідньої Росії. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах півострова.

XS
SM
MD
LG