Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: екс-прокурора Києва підозрюють у незаконному притягненні до відповідальності активіста Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура оголосила підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції та екс-прокурору прокуратури Києва за незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності учасника Майдану.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, за зібраними доказами повідомлено про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції Києва за фактами незаконного затримання і притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із обов’язком носити електронний засіб контролю.

У Генпрокуратурі зазначають, що також оголосили підозру колишньому прокурору прокуратури Києва у вчиненні за попередньою змовою із вказаним слідчим незаконного притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи.

Суд обрав колишньому прокуророві запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

У ГПУ нагадують, що проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій працівників правоохоронних органів та суддів стосовно учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року, досудове розслідування триває.

Раніше у Генпрокуратурі повідомляли, що розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, всього постраждали понад 2200 людей.

Генеральна прокуратура перевіряє законність дій 200 міліціонерів, 80 прокурорів і 100 суддів при притягненні до відповідальності активістів Майдану.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Зокрема, у лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG