Доступність посилання

ТОП новини

У розшук Інтерполу оголосили 13 осіб за злочини в зоні АТО – Аброськін


У міжнародний розшук за базами Інтерполу оголошено 13 особливо небезпечних злочинців, які вчиняли в зоні АТО тяжкі загальнокримінальні злочини та злочини проти миру та безпеки, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

За його словами, які наводить пресова служба поліції Донеччини, вдалося довести причетність цих осіб до тяжких злочинів, незважаючи на неможливість доступу поліції до цієї зони. Саме ці особи, які підозрюються у вбивствах, катуваннях, викраденнях та пограбуваннях громадян, причетні також до терористичних угруповань, заявили в поліції.

«Встановлено, що одночасно всі ці зловмисники з кримінальним досвідом входять або входили до лав бойовиків. Тож терористи та їхні пособники, які вчиняють тяжкі правопорушення, можуть не сподіватися сховатися за межами України – ми зробили все, аби вони не залишилися безкарними», – наголосив Аброськін.

Коли саме ці люди були внесені в бази розшуку Інтерполу, він не уточнив.

Усього з метою оголошення в міжнародний розшук до Генерального секретаріату Інтерполу були направлені 137 матеріалів, із них 27 – щодо фігурантів відразу кількох кримінальних проваджень, у числі яких – злочини проти миру та безпеки.

На цей час за ініціативою поліції Донецької області в міжнародному розшуку перебувають 85 осіб, розшукуваних із метою затримання та екстрадиції, а також встановлення місця перебування, та 5 громадян, безвісти зниклих на території закордонних країн. Крім того, протягом року на Донеччині за базами даних Інтерполу перевірено більш ніж 300 осіб та понад 22,5 тисячі транспортних засобів, повідомили в донецькій обласній поліції.

XS
SM
MD
LG