Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані завершили операцію проти нападників на консульство Індії


Боєць афганських Сил швидкого реагування під час операції, Мазар-і-Шаріф, 4 січня 2016 року
Боєць афганських Сил швидкого реагування під час операції, Мазар-і-Шаріф, 4 січня 2016 року

У місті Мазар-і-Шаріф на півночі Афганістану сили спецпризначення завершили операцію проти нападників на консульство Індії в цьому місті, що протривала більш ніж добу.

За повідомленням, силовики знищили трьох нападників, що переховувалися в будинку неподалік консульства після невдалого нападу на нього. Тепер слідство буде намагатися ідентифікувати їх і встановити, хто стоїть за нападом, заявили в поліції.

Дані про втрати внаслідок операції значно різняться. Одні повідомляють, що в перебігу операції були поранені восьмеро афганських силовиків, інші про принаймні одного загиблого бійця і 11 поранених, іще інші – про дев’ятьох поранених, із яких силовиків троє, або й про трьох поранених цивільних і шістьох військових.

Увечері в неділю, 3 січня, невідомі нападники здійснили невдалу спробу прорватися до консульства. При цьому ніхто з консульства не потерпів.

Відповідальності за цей напад іще ніхто на себе не взяв.

Напади на об’єкти Індії в Афганістані вже ставалися раніше. 2008 року 60 людей загинули внаслідок вибуху замінованого авта біля посольства Індії в Кабулі. На нього ж здійснив напад смертник 2009 року. 2013 року дев’ять цивільних людей, серед них семеро дітей, загинули внаслідок нападу смертників на консульство Індії в Джалалабаді на сході Афганістану. А 2014 року важко озброєні бойовики, серед яких були і смертники з вибухівкою, напали на консульство Індії в Гераті на заході Афганістану.

XS
SM
MD
LG