Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Києва заперечила зняття обвинувачення з судді, що погрожував міліції пістолетом


Прокуратура міста Києва заперечила повідомлення, ніби суд закрив кримінальне провадження проти судді, що погрожував пістолетом правоохоронцям, коли його затримали п'яним за кермом автомобіля, і зняв із нього всі обвинувачення.

Ця інформація про розгляд справи судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка в Подільському районному суді Києва хибна і не відповідає дійсним обставинам справи, наголосили в київській міській прокуратурі.

Ідеться лише про те, що на минулому судовому засіданні один із потерпілих (цивільна особа) подав заяву про закриття кримінального провадження щодо Оберемка в частині лише одного з обвинувачень – приватного обвинувачення за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством), – і її й задовольнив суд.

«Разом із тим наголошуємо, що судовий розгляд кримінального провадження за іншими статтями обвинувачення, а саме за ч. 1 ст. 345 (погроза щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, триває. Прокуратура міста Києва продовжує підтримувати державне обвинувачення та домагатиметься ухвалення справедливого вироку вказаному працівникові суду», – наголосили у прокуратурі.

Наступне судове засідання призначено на 27 січня, мовиться в повідомленні.

Раніше в понеділок, 4 січня, повідомляли, нібито Подільський районний суд Києва закрив справу проти Владислава Оберемка. При цьому посилалися на ухвалу суду ще від 9 грудня, текст якої опублікований у Єдиному реєстрі судових рішень. У тій ухвалі якраз і йдеться про закриття провадження за цим одним із обвинувачень – приватним обвинуваченням одного з потерпілих.

У прокуратурі раніше встановили, що в лютому 2015 року суддя Макарівського районного суду Київської області, перебуваючи за кермом автомобіля, спочатку не виконав законну вимогу працівника столичної ДАІ зупинити транспортний засіб, а в подальшому погрожував убивством міліціонерам та громадянинові, який опинився на місці події, також вчиняв хуліганські дії і самовільно залишив місце злочину.

У червні 2015 року прокуратура Києва направила до Подільського райсуду обвинувальний акт щодо Оберемка за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 1 ст. 345 (погроза щодо працівника правоохоронного органу), а також ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Нині з них вилучене тільки перше з цих трьох обвинувачень.

XS
SM
MD
LG