Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Корбана відклали на 13 січня – «Укроп»


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

У партії «Укроп» повідомляють, що Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги захисту лідера цієї політичної сили Геннадія Корбана на його арешт на 13 січня.

«За словами судді Дениса Масенка, розгляд відкладений через необхідність встановити, чи було втручання в автоматизовану систему розподілу справ, про яке заявив адвокати», – повідомила 5 січня речниця «Укропу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

«Крім того, до суду досі ще не надійшли матеріали справи з Дніпровського райсуду, а також відсутні документи, які підтверджують склад групи прокурорів, що братимуть участь у засіданні. Наступне засідання має розпочатися з розгляду відводу суддям», – додала Євгенія Кравчук.

Інші сторони процесу наразі ситуацію не коментували.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня, учасники процесу перебували в суді понад 30 годин.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG