Доступність посилання

ТОП новини

Рада скасує бюджетну поправку щодо відтермінування електронних декларацій – Гройсман


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомляє, що 5 січня у парламент внесли законопроект про скасування поправки до бюджету, яка відтерміновує запровадження електронних декларацій чиновників до 2017 року.

«Повністю підтримую цю ініціативу – я проти будь-якого відкладання на майбутнє заходів щодо запобігання та боротьби з корупцією. Переконаний, Верховна Рада проголосує за це рішення. Хочу зазначити, що ми пішли на це ще раніше – в апараті Верховної Ради всі керівники підрозділів уже публікують декларації і біографії на сайті від 2015 року», – написав Гройсман у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

Автором цього законопроекту є депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко.

Раніше 5 січня народний депутат від БПП Віктор Чумак повідомив у Facebook, що серед авторів поправки до бюджету про відтермінування запровадження електронних декларацій до 2017 року був депутат від «Волі народу» Андрій Деркач.

Так само заявив також депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

«За непідтвердженими даними, його ініціативу підтримали Нестор Шуфрич («Опозиційний блок» – ред.) і Володимир Мисик (позафракційний – ред.)», – написав Найєм у Facebook.

«З абсурдного відкрився ще один факт. Поправку, яка теоретично може стати причиною зриву безвізового режиму з ЄС, випустив із уваги не тільки парламент, а й уряд. Після ухвалення Верховною Радою бюджет був переданий на підпис президентові, а за ним прийшов лист від Кабінету міністрів з рекомендацією підписати документ у повному обсязі без будь-яких зауважень», – додав Мустафа Найєм.

Запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна має виконати для запровадження безвізового режиму.

Верховна Рада України ухвалила державний бюджет на 2016 рік уночі 25 грудня після тривалих суперечок. 31 грудня його підписав президент.

XS
SM
MD
LG