Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж доби активність бойовиків на Донбасі зменшилася – штаб АТО


У штабі АТО повідомляють про зменшення активності проросійських бойовиків на Донбасі упродовж нинішньої доби.

«З початку доби зафіксовано 9 неприцільних обстрілів наших позицій з боку загарбників. Зокрема, бандити зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру відкривали вогонь в районі Новгородського, Луганського та південніше від Троїцького. Неподалік тимчасово окупованого Донецька окупанти зі стрілецької зброї по одному разу хаотично обстріляли опорні пункти українських захисників біля Опитного та Пісків», – повідомили у штабі АТО увечері 5 січня.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 7 разів порушили режим припинення вогню. В угрупованні «ЛНР» наразі нічого не повідомляють про оперативну ситуацію на території, яку вони тимчасово контролюють, але кажуть про концентрацію українськими військовими техніки на лінії розмежування.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG