Доступність посилання

ТОП новини

Муженко: Луньова призначили на посаду керівника ССО завдяки професійним якостям


Для Генерального штабу не було принциповим, щоб Сили спеціальних операцій очолив саме десантник, заявив начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко. За його словами, призначення генерал-майора Ігоря Луньова командувачем Сил спецоперацій продиктоване лише його професійними якостями.

«Мова йшла не про те, буде це представник ВДВ чи іншої структури, мова йшла про ту людину, яка могла б очолити процес формування Сил спеціальних операцій, мала б для цього відповідний досвід, у тому числі і бойовий, мала б організаційний досвід, вольові якості і теоретичні знання», – сказав Муженко.

За словами Муженка, у робочу групу, що рекомендувала міністрові кандидата, входили командири військових частин спецпризначення, фахівці інформаційно-психологічних операцій, військові, що працювали у миротворчих місіях, і «представники різних напрямків майбутніх Сил спеціальних операцій».

Атестаційна комісія Міністерства оборони розглядала дві кандидатури на цю посаду: командувача сил спецпризначення Сергія Кривоноса і першого заступника начальника десантних військ Ігоря Луньова.

Деякі активісти та військові – зокрема, волонтер Віталій Дейнега і колишній командувач управління спецоперацій Генштабу Юрій Серветник – стверджували, що між Муженком та Кривоносом існує міжособистісний конфлікт, і запуск Сил спеціальних операцій гальмується через це.

XS
SM
MD
LG