Доступність посилання

ТОП новини

«Укроборонпром» пообіцяв перехід на стандарти НАТО до 2020 року


Продукція «Укроборонпрому» для воїнів АТО, архівне фото
Продукція «Укроборонпрому» для воїнів АТО, архівне фото

Державний концерн «Укроборонпром» заявив, що до 2020 року максимально перейде на стандарти НАТО і розроблятиме новітні різновиди техніки з залученням світових партнерів.

Це передбачено програмою розвитку українського оборонно-промислового комплексу «Український щит», мовиться в повідомленні концерну.

За словами його генерального директора Романа Романова, також планується реструктуризація та об’єднання українського ОПК, вертикальна інтеграція виробництв і вихід у нові сектори, наприклад, кібербезпеку.

«Сьогодні ми вже можемо задовольняти потреби української армії. Український солдат отримує сучасну техніку і зброю вітчизняного виробництва, яка не поступається імпортній», – сказав він.

Подальший курс, за його словами, лежить у напрямку і задоволення потреб українських військових, і розвитку експортного потенціалу. «Президент поставив перед нами завдання вивести оборонно-промисловий комплекс України у п’ятірку світових лідерів, і ми впевнено прямуємо цим шляхом», – наголосив Романов.

Крім того, сказав він, «Укроборонпром» «надшвидкими темпами» нарощує коло партнерів за кордоном. Наразі концерн співпрацює з більш ніж 90 країнами світу, і з багатьма світовими компаніями-лідерами виробництва озброєнь уже має «потужні спільні проекти».

Державний концерн «Укроборонпром» був створений 2010 року як орган управління підприємствами оборонно-промислового комплексу і нині об’єднує понад 100 підприємств-учасників у п’яти основних галузях оборонної промисловості, зокрема, в розробці та виготовленні озброєння та техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях. «Укроборонпром» також має понад 10 конструкторських бюро, які займаються розробкою, проектуванням та дослідженнями, завдяки яким концерн впроваджує нові рішення та інновації, мовиться на його сайті.

XS
SM
MD
LG