Доступність посилання

ТОП новини

FARE: Київ не покарав винних у сутичці під час матчу «Динамо» – «Челсі»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Організація FARE (Football Against Racism In Europe) вважає, що прокуратура Києва не покарала винних у нападі на темношкірих уболівальників під час матчу між київським «Динамо» і лондонським «Челсі» 20 жовтня 2015 року.

«Київський прокурор не зміг покарати винних у расистському нападі на матчі Ліги чемпіонів «Динамо» – «Челсі». Два роки умовно отримав один чоловік, який брав участь в інциденті»,– йдеться в повідомленні організації в Facebook.

4 січня Печерський райсуд Києва оголосив вирок 22-річному чоловікові, який вчинив бійку із вболівальниками під час проведення футбольного матчу між київським «Динамо» та лондонським «Челсі» 20 жовтня 2015 року.

Як повідомили у прокуратурі, вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим, відповідно до якої чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України та йому призначили покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки з іспитовим строком 1 рік.

У прокуратурі повідомляли, що досудове розслідування щодо інших осіб, які також брали участь у хуліганських діях, триває.

20 жовтня 2015 року на трибунах національного спортивного комплексу «Олімпійський» група вболівальників напала на темношкірих фанатів. Відео бійки, поширене у ЗМІ, викликало суспільний резонанс.

XS
SM
MD
LG