Доступність посилання

ТОП новини

Медики не розголошують інформацію про стан здоров’я підозрюваного у держзраді Ганиша


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Інформація про стан здоров’я екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, який перебуває в слідчому ізоляторі в Києві, як підозрюваний у державній зраді, є лікарською таємницею і не підлягає розголошенню.

«Інформація про стан здоров’я фізичної особи (пацієнта) є лікарською таємницею, належить до персональних даних, є конфіденційною і не підлягає розголошенню, може бути надана у випадках, визначених законодавством України», – відповіли на запит проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії в державній установі «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України », де, за словами адвоката підсудного, обстежується Василь Ганиш.

На даний момент, за словами адвоката Андрія Руденка, стан Василя Ганиша стабільно важкий.

«Стан не може бути кращим, показники не зміняться без необхідної терапії, людина повільно вмирає... Будь-хто інший на його (Ганиша – ред.) місці міг би померти, а він тримається», – говорить Руденко.

Також адвокат уточнив, що фахівці державної установи «Інститут серця МОЗ» візьмуть участь у судовому засіданні, запланованому на 14 січня.

Наприкінці грудня 2015 року адвокат Василя Ганиша наполягав на необхідності термінового проведення операції на серці для підсудного, що вимагає зміни запобіжного заходу, оскільки такі дії не можуть бути зроблені в умовах СІЗО. Однак на той момент прокурор у кримінальному провадженні Вадим Букрей повідомив, що прокуратура «не має медичних висновків з приписами про термінове втручання».

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року при виїзді з Криму. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки він перебував у розшуку. Генеральна прокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політика звинувачують у тому, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні Державної ради Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення у державній зраді є необґрунтованими.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG