Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: сепаратисти «ДНР» затримали спостерігачів


У Спостережній моніторинговій місії ОБСЄ повідомляють про обшуки їхніх спостерігачів озброєними сепаратистами угруповання «ДНР» у Горлівці Донецької області.

«У Горлівці, що за 39 кілометрів від Донецька, озброєні представники «ДНР» зупинили патруль СММ і силою змусили лягти на землю. Автомобіль спостерігачів обшукали, а спостерігачів доправили до будинку військового типу. Після прибуття «командира» «ДНР», який вибачився за ситуацію, за 35 хвилин спостерігачів звільнили», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 7 січня, опублікованому 8 січня.

Також, за інформацією місії, члени угруповання «ДНР» відмовили спостерігачам у доступі у селище Комінтернове Донецької області, яке наразі контролюють донецькі сепаратисти. А у підконтрольний угрупованню «ЛНР» Свердловськ Луганської області спостерігачі змогли потрапити лише у супроводі сепаратистів.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG