Доступність посилання

ТОП новини

У Кельні проходять антимігрантські протести


Антимігрантський протест у Кельні, Німеччина, 9 січня 2016 року
Антимігрантський протест у Кельні, Німеччина, 9 січня 2016 року

У Кельні противники мігрантів з руху PEGIDA 9 січня проводять акції протесту – у відповідь на масові напади на жінок у новорічну ніч, в яких брали участь і мігранти.

Партія канцлера Німеччини Ангели Меркель, блок ХДС/ХСС, запропонувала посилити закони щодо надання притулку після масових нападів у Кельні.

Меркель заявила, що ініціатива буде обговорюватися з партнерами по правлячій коаліції, а потім надійде на розгляд парламенту. У разі ухвалення законопроекту, влада зможе депортувати тих біженців, хто неодноразово здійснював нетяжкі злочини.

18 з 32 затриманих за підозрою у скоєнні нападів у Кельні, виявилися шукачами притулку. Начальник міської поліції Кельна у п’ятницю був звільнений за нездатність контролювати ситуацію.

Всього у кельнську поліцію надійшло понад 100 скарг: більшість – від жінок, постраждалих від сексуальних домагань і пограбувань.

Аналогічні напади відбулися у Гамбурзі, Штутгарті і Франкфурті.

У 2015 році до Німеччини прибули понад мільйон мігрантів, і ще близько мільйона, за оцінками німецької сторони, спробують в’їхати у країну у 2016 році.

XS
SM
MD
LG