Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу через бойові дії загинуло двоє українських військових, поранених немає – речник АТО


Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник у неділю повідомив, що за минулу добу в результаті бойових дій поблизу Майорська Донецької області загинуло двоє українських військовослужбовців, поранених немає. Про це Мотузяник повідомив на щоденному брифінгу.

«Один із загиблих – військовослужбовець, який отримав тяжкі осколкові поранення. Другий – капітан поліції. Він урятував мирних мешканців, якістали заручниками підступної тактики бойовиків з обстрілів житлових будівель. Під вогонь потрапив цивільний автомобіль внаслідок чого була поранена місцева жінка. Поліцейський зробив усе можливе, щоб вивести машину з лінії вогню. Порятунок невинних людей, які стали заручниками кричущих злочинів бойовиків, коштував воїну життя», – розповів речник АТО.

За його словами, напередодні на луганському напрямку було тихо, на маріупольському була одна збройна провокація, найскладніша ситуація була на донецькому напрямку, зокрема на околицях Горлівки, де бойовики при обстрілах застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.

Луганські сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що 9 січня ЗСУ провокували на бій «військовослужбовців ЛНР» в районі населеного пункту Золоте.

«О 16:00 9 січня 2016 з боку населеного пункту Золоте на лінію зіткнення сторін, за 800 метрів від наших позицій, демонстративно вийшла група військовослужбовців ЗСУ з семи осіб. Пробувши в зазначеному районі близько 20 хвилин, група пішла у бік своїх позицій. Вогонь з обох сторін не відкривався», – пише один із сайтів угруповання «ЛНР».

Донецькі сепаратисти повідомляють, що минула ніч у прифронтових районах, які контролює угруповання «ДНР» пройшла без обстрілів. Водночас повідомляють, що український снайпер у Зайцеві, біля Горлівки застрелив «ополченця ДНР».

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG