Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін продовжив на 2016 рік ліцензування експорту антрациту


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України продовжив на 2016 рік практику ліцензування експорту вугілля-антрациту, введену у 2014 році, а також обнулив квоти на експорт поточного року дорогоцінних металів, включаючи золото і срібло, і природного газу українського походження. Про це йдеться у постанові №1176 від 30 грудня 2015 року, оприлюдненій на урядовому порталі.

У документі зазначається, що ліцензії на експорт цього сорту вугілля видаються за погодженням з Міненерговугілля, погодження здійснює Мінекономрозвитку і торгівлі України без залучення суб’єкта господарювання у порядку обміну інформацією.

Цією постановою Кабмін також затвердив перелік озоноруйнівних речовин, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, а також перелік речовин, які можуть містити озоноруйнівні складові, і тому їх експорт та імпорт також вимагатиме ліцензування.

Україна ввела ліцензування експорту антрациту у листопада 2014 року на тлі втрати значної частини шахт, що добувають антрацит, і які є на території, підконтрольній проросійським бойовикам. Наприклад, у липні 2015 року видобуток вугілля скоротився на 42 відсотки порівняно з липнем 2014-го – до 2,2 мільйона тонн.

XS
SM
MD
LG