Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, один поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загинув 1 український військовий, ще один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок обстрілу у Зайцеві, що на північ від Горлівки.

«Епіцентром бойових дій вчора була Горлівська агломерація, де бойовики порушили режим тиші по всьому периметру – від Зайцева до Новгородського. В районі Донецького аеропорту активізувалися ворожі снайпери. Зокрема, серія снайперських обстрілів вчора відбулася східніше Опитного та південніше Авдіївки. Натомість у Пісках вчора було спокійно», – сказав Лисенко.

Речник АТО також повідомив, що вчора на Світлодарській дузі бойовики застосували важке озброєння – позиції українських військових біля села Троїцьке обстріляли з танка.

Крім того, за словами Лисенка, сепаратисти порушили режим тиші у Старогнатівці і Широкині, обидва обстріли були нетривалими.

Бойовики угруповання «ДНР» повідомляють, що минула ніч на території, яку вони контролюють, пройшла без обстрілів. Сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові зосереджують біля лінії зіткнення військову техніку.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG